RSS
 

Węgierska Górka KARCZMA POD BARANIĄ

19 Lip

Karczma Wegierska GórkaRestauracja Pod Baranią
Nazwa: Karczma Pod Baranią
Kraj: Polska, Miasto: Węgierska Górka

WADI OCENA: 4**** – Bardzo dobra Restauracja, WADI poleca.

Karczma Pod Baranią
ul. Zielona oś.Leśniczówka, 34-350 Węgierska Górka
czynne: 11:00 – 23:00
tel: +48 33 864-04-05
http://www.karczmapodbarania.pl
e-mail: karczmakupczak@wp.pl

Karczma Pod Baranią położona jest na granicy Beskidu Śląskiego i Żywieckiego, u podnóża szczytu Barania Góra. W pobliżu przebiega wiele szlaków turystycznych a także Trakt Cesarski którym niegdyś Jan III Sobieski podążał pod Wiedeń. (tekst z opisu samej restauracji).Karczma posiada 3 odrębne salę mogące pomieścić w sumie 100 gości. Do dyspozycji gości dostępny jest przez cały rok Szałas z grillem i miejscem na ognisko. Dla dzieci dostępny jest Plac Zabaw w okresie letnim. W jednej z sal znajduje się kominek przy którym w wieczorne weekendy przygrywa czasami kapela góralska. Szczególnie w okresie zimowym polecamy odwiedzić Karczmę, palący się ogień w kominku plus śnieg za oknem plus kolacja przy akompaniamencie kapeli góralskiej równa się niesamowity klimat i mile spędzony wieczór.

NASZA OCENA:
Wystrój wnętrza, czystość, estetyka restauracji, okolica
Karczma stylizowana na starą chatę, drewniane stoły, na ścianach zawieszone różne przyrządy codziennego użytku górali. Generalnie czysto i estetycznie. Karczma znajduje się przy głównej drodze więc nie sposób jej nie zauważyć 🙂

Szybkość obsługi, szybkość przyjęcia zamówienia, szybkość przygotowania potrawy, cena
Obsługa ubrana w regionalne góralskie stroje. Szybko i sprawnie przyjmowane zamówienia. Czas oczekiwania na zamówienie zależy od ilości gości w Karczmie. Dania przygotowywane są na bieżąco więc wymagają też swojego czasu 🙂 W czasie oczekiwania na zamówienie obsługa przynosi chleb i smalec w celu degustacji. Ceny przyzwoite.

Menu, zawartość i bogactwo menu, różnorodność potraw, napojów
Specjalnością Karczmy od samego początku istnienia są placki ziemniaczane wypiekane tradycyjną metodą: bez tłuszczu, na żeliwnym blacie pieca kaflowego opalanego drewnem świerkowym. W menu tradycyjne dania kuchni regionalnej: pierogi, prażuchy, schabowy też jest 🙂

Wielkość porcji, estetyka podania, dodatki, przystawki, sztućce
Porcje duże, ciekawie przyozdobione. Sztućce podane osobno w koszyku na serwetce.
I najważniejsze: zapach, smak, elegancja potraw, połączenie smaków, kunszt kulinarny i sama przyjemność spożywania danego posiłku.
Potrawy dobrze przyrządzone, apetycznie wyglądają i kuszą zapachem. Grzane piwa podawane w kamiennych dzbanuszkach.

Miejsce godne odwiedzenia jeżeli chcemy dobrze zjeść i miło spędzić czas.
4**** – Bardzo dobra Restauracja, WADI poleca.

 

Tagi: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Zostaw odpowiedź

 

 
  1. damian

    3 stycznia 2016 o godz. 10:47

    bylem pare razy i zawsze znow bede tam wracac poprostu mnie tam ciagnie klimat czystosc i stuka gotowania tak to co mnie kreci jednorazowe smaki inaprawde obsloga ktora z oczu czyta sprobujcie sami a powiecie to co ja super cos wielkiego pozdrowienia

     
 

statystyka